Dekbedden

Kies uw dekbed:

Welke maat kiest u? Een-persoons of twee-persoons?

Kiest u voor een twee-persoonsbed? Dan kunnen 2 lossen dekbedden de uitkomst bieden. Geen getrek aan het dekbed en u kiest per persoon het geschikte dekbed dat aan uw eigen warmtebehoefte voldoet.

Bijkomend voordeel van twee eenpersoonsdekbedden: u kunt onder een dekbed liggen dat aan uw eigen warmtebehoefte voldoet.

Lengte & Breedte

De standaard breedtematen zijn voor een eenpersoonsdekbed 140cm, voor een tweepersoonsdekbed 200cm en 240cm. De lengte maten zijn 200 en 220 cm. Bij het kiezen van de lengte dient u rekening te houden met de lengte van uw bed en uw eigen lengte. wanneer u langer bent dan 180 cm is een lengte van 220 cm een aanrader.

De breedte: In het geval van een tweepersoonsdekbed, kies een dekbed dat aan weerszijden goed over de rand van het matras valt. Mocht u twijfels hebben over de juiste lengte of breedte, dan adviseren wij u om voor een ruimere variant te kiezen om er zeker van te zijn dat u "goed bedekt" de nacht doorkomt.

Dik of dun? Warm of koud?

Slaapt u in een koude of in een warme slaapomgeving? Te warm slapen is niet fijn, maar te koud slapen is nog erger. Kies daarom afhankelijk van de temperatuur in de ruimte waar u slaapt uw dekbed. Wat is voor u handig? Een all-year dekbed of een vierseizoensdekbed die bestaat uit verschillende lagen. Voor de warme zomerdagen hebben wij het 100% katoenen zomerdekbed in onze collectie wat voor veel mensen de oplossing is voor de zomerwarmte.

Hoe hoger de kwaliteit van het dons, hoe beter u zich warm zult kunnen houden onder uw donzen dekbed. Een goede kwaliteit dons is licht, luchtig en veerkrachtig. Verder is de tijk ook niet onbelangrijk bij het kiezen van een dekbed. Een fijngeweven katoen laat geen veertjes door, maar zal wel prima ventileren. Deze voelt koel aan, is sterk maar licht en valt daarom soepel om het lichaam.